Creatief

Creatief

Creativiteit is belangrijk voor kinderen. Ze leren hierdoor flexibel te denken. Deze flexibiliteit is nodig in een steeds veranderende wereld. Daarnaast kunnen kinderen zich ook uiten tijdens creatieve lessen. Maar ook samenwerken en kritisch denken zijn vaardigheden die kinderen hierbij oefenen. Het is dus belangrijk om in je lesprogramma voldoende tijd hiervoor in te roosteren.

Wij hebben diverse materialen die je kunt gebruiken als inspiratiebron voor deze lessen. Je kunt dan denken aan lessen voor tekenen en handvaardigheid, maar ook voor het creatief schrijven, lessen over kunstgeschiedenis en het maken van een spreekbeurt, werkstuk of presentatie.

De materialen zijn ontwikkeld door mensen uit het onderwijs. Hierdoor zijn ze heel praktisch toepasbaar.

Bekijk hieronder meer informatie over de beschikbare reeksen, of ga direct naar de shop om alle leermiddelen binnen Creatief te zien.

Vakgebied Creatief | Kinheim

Reeksen

De Vier Elementen

De Vier Elementen biedt onderwijsgevenden inspiratie en ondersteuning bij het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming. Vier boeken vol creatieve ideeën en verwerkingen waarmee leerlingen gestimuleerd kunnen worden in het creatief denk- en ontwikkelingsproces. In elk van de vier delen staat een van de elementen centraal: Aarde, Lucht, Vuur en Water. Elk deel is een handreiking vol creatieve lesideeën en leerzame teksten rond het thema van het element. Deze boeken bieden een enorme flexibiliteit waardoor elke onderwijsgevende er makkelijk mee aan de slag kan gaan, zelf leerlijnen kan uitzetten en lessen kan laten aansluiten bij andere vakken.

Delen

Dichter Dicht Gedicht

Dichter Dicht Gedicht

Dichter Dicht Gedicht bevat meer dan 100 lessen waarmee kinderen kennis maken met verschillende dichtvormen en leren ze zelf gedichten schrijven. Dichten is een onderdeel van taal en taalontwikkeling en de kopieermap Dichter Dicht Gedicht laat de leerlingen in aanraking komen met wel dertig verschillende soorten gedichten. Het schrijven van gedichten is vaak het ondergeschoven kindje binnen de taalles, maar dankzij de lessen in deze kopieermap kunnen de leerlingen bijna elke week een half uurtje stoeien met taal en poëzie.

Een Kijk op Kunst

Een Kijk op Kunst

Een Kijk op Kunst geeft een mooi overzicht van de kunstgeschiedenis. Naast aandacht voor de verschillende kunststromingen en hun stijlkenmerken, is er ook aandacht voor de tijdsgeest, de sociaaleconomische, politieke achtergronden en technische ontwikkelingen. De uitgave is voorzien van veel beeldmateriaal waardoor de informatie inzichtelijk wordt. Naast schilderkunst, architectuur en beeldhouwkunst, is er ook aandacht voor muziek, fotografie en film. Kijk op de kunst is te gebruiken voor lessen kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs en op de kunstacademie, maar ook geschikt voor de algemene kunstliefhebber.

Een schat aan informatie

Een schat aan informatie

In Een schat aan informatie leren kinderen vaardigheden die ze nodig hebben voor het maken van spreekbeurten, werkstukken en presentaties. Het eerste deel gaat over alle mogelijke informatiebronnen, van websites en kranten tot musea en encyclopedieën. De leerlingen leren informatie op te zoeken, te selecteren en te gebruiken. Het tweede deel gaat over het maken van een samenvatting en wat daarvoor belangrijk is: inzicht in tekstopbouw, het selecteren van informatie uit een tekst en het onderscheiden van hoofd- en bijzaken. In het laatste deel worden leerlingen stap voor stap begeleid bij het maken van een werkstuk over een eigen onderwerp en kunnen ze de geleerde vaardigheden direct toepassen.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie!