Aardrijkskunde

Aardrijkskunde

Aardrijkskunde is niet meer alleen het stampen van topografie en het kennen van feitjes. Het is veel meer dan dat. Kinderen leren door aardrijkskunde de wereld waarin ze leven veel beter begrijpen. Zo kunnen ze ook bepaalde nieuwsberichten beter plaatsen. Waarom heeft dit gebied last van orkanen en wij niet? Wat betekent dit voor de inrichting van een gebied en hoe de mensen hier leven?

Wij hebben diverse materialen die kinderen kunnen ondersteunen bij het begrijpen van de wereld om hen heen. Zo zijn er werkboeken waarin de kinderen van alles leren over het klimaat, landschap, bodemgebruik, bevolking en bestaansmiddelen van een bepaald gebied. We hebben ook puzzelboeken waarbij kinderen op een speelse manier oefenen met aardrijkskunde. Verder hebben we natuurlijk ook werkboeken om de topografie mee te oefenen, want ook dit blijft belangrijk.

Vakgebied Aardrijkskunde | Kinheim

Alle materialen zijn zeer geschikt voor het zelfstandig werken. Kinderen kunnen er vaak direct of na een korte instructie mee aan de slag. Maar de materialen zijn ook klassikaal te gebruiken. Alle materialen zijn op verschillende niveaus en los of per set te bestellen.

De materialen kenmerken zich verder door een rustige en overzichtelijke uitstraling. Tenslotte zijn de materialen ontwikkeld door mensen met ervaring in het onderwijs. Zij weten precies waar het onderwijs behoefte aan heeft.

Bekijk hieronder meer informatie over de beschikbare reeksen, of ga direct naar de shop om alle leermiddelen binnen het vakgebied Aardrijkskunde te zien.

Reeksen

Proefpakket Aardrijkskundepuzzels

Aardrijkskundepuzzels

De serie Aardrijkskundepuzzels biedt een leuke en ontspannende aanvulling op het vak Aardrijkskunde en is zeer geschikt voor zelfstandig werken. De serie bestaat uit de delen Nederland, Nederland Provincies, Europa en Wereld. Hoewel in principe alle delen in de groepen 5 t/m 8 kunnen worden gebruikt, is het eerste deel het meest geschikt voor groep 5, het tweede voor groep 6 enzovoort. Daarnaast is er een XXL-deel, bedoeld voor leerlingen die meer uitdaging willen.

Puzzelboeken

Atlas Aardrijkskunde

De Atlassen Aardrijkskunde hebben drie doelen: het oefenen in het gebruik en lezen van kaarten en teksten, het inzicht krijgen in aardrijkskundige verschijnselen en het wekken van belangstelling voor verschillende culturen. Ieder hoofdstuk begint met een eenvoudige overzichtskaart met basistopografie, die in het bijbehorende Blokboek geoefend kan worden. Daarna wordt in makkelijk leesbare teksten uitleg gegeven over onderwerpen als landschap, klimaat, bevolking en bestaansmiddelen. De vele en fraaie kleurenfoto’s maken de atlassen heel aantrekkelijk om te lezen en te bekijken.

Atlassen Aardrijkskunde

Blokboek Aardrijkskunde

In de kleurige en leuk geïllustreerde Blokboeken Aardrijkskunde wordt de leerstof uit de atlassen geoefend. De Blokboeken zijn onderverdeeld in thema’s. Op de linkerpagina staan vragen en opdrachten die aansluiten op de leerstof uit de atlassen. Groepsopdrachten stimuleren de leerlingen om in de mediatheek of via internet op zoek te gaan naar meer informatie. Op de rechterpagina staan blinde kaartjes om de basistopografie mee te oefenen. Met de antwoordboeken kunnen de leerlingen hun werk zelf nakijken.

Pien wil de wereld zien

Elk hoofdstuk omvat een deel van het verhaal over Pien en geven aanleiding tot verwerking in gevarieerde en uitdagende opdrachten die uitgaan van de taxonomie van Bloom. Er zijn onderzoeksvragen over taal, cultuur en geschiedenis uit andere landen en door de diverse opdrachten worden de kinderen aangezet om verder na te denken en open te staan voor anderen. Hierbij maken ze gebruik van diverse bronnen (internet, filmpjes, atlassen) om antwoorden te vinden. Ook zijn er opdrachten die aanzetten tot bewegen; de ene keer in de vorm van tapdans, een andere keer gaat het om een klimspel. Pien wil de wereld zien is bedoeld voor kinderen die extra uitdaging aankunnen en daarom speciaal geschikt voor de plusklas.

Werkgidsen Aardrijkskunde

De reeks Werkgidsen Aardrijkskunde is bedoeld voor verrijking en verdieping van het onderwijs aan de leerling die meer uitdaging wil. Ze zijn vooral geschikt voor gebruik bij het zelfstandig werken, maar ook voor klassikaal projectonderwijs. Het thema van de Werkgids is opgesplitst in deelthema’s die afgerond worden met een weekopdracht. Door de aard van de opdrachten kan iedere leerling op zijn eigen niveau werken. Alle weekopdrachten samen vormen een eindpresentatie zoals een werkstuk, een muurkrant of een tentoonstelling.

Zelfstandig Topo Trainen

Zelfstandig werken en zélf je opgaven nakijken: dat maakt Zelfstandig Topo Trainen top! In het eigen tempo doorkruist de leerling de wereld en leert hij op een frisse en motiverende manier de namen van landen, plaatsen, werelddelen en zeeën kennen. Door het herhaaldelijk aanwijzen en benoemen, het testen van de eigen kennis en het nakijken van de eigen antwoorden wordt de kennis van topografie opgebouwd en – belangrijker! – behouden. De serie Zelfstandig Topo Trainen bestaat uit de delen Nederland, Europa en Wereld.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie!